Kişisel, Kişisel Gelişim

Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Kitap okumayı unutmam mantıklımı sizce? Galiba ben unuttum…

Origins-Article-1-724x1024 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Aslına bakarsanız tabi ki de unutmadım, hatta hayatımın neredeyse %80’i okumak ile geçiyor.

Gece, gündüz sürekli bir şeyler okumak zorundayım. Neden mi? Çünkü yaptığım iş yüzünden sürekli kendimi ilerletmek zorundayım ve bu tarz okuma benim konfor alanım ve bu alan içerisinde ciddi bir şekilde rahatım

Bu blog sadece teknoloji üzerine olacak diye düşünmedin umarım sevgili blog okuyucusu, bu blog içerisinde benim hayatım, bazen senin hayatın hatta hatta bazen öyle bir an gelecek ki onların hayatından bile bahsedeceğim. Garip bir başlıkla karşındayım, ve “ne anlatacak acaba” diye düşünüyor olabilirsin ama spoiler vermeyeceğim. Gerçi ben bile bu yazının yazıldığı zaman çizgisindeki o sürede tam olarak emin değildim ve düşündüm ki eğer bir şeyler yazmaya başlarsam devamı gelir.

Son bir kaç yılımız, eşimin işinde belli olması gereken bir konu nedeni ile biraz belirsizlik içerisindeydi ve biz de ailecek bu kararsızlığın verdiği yetkiye dayanarak elimizi eteğimizi her şeyden çekmiştik ki bir gün o beklenen haberi aldık! ( Aslında çekmedik ama o konulara sonra girerim. 🙂 )

Evet artık karanlık tarafa gelmemiz emredilmişti… Her ne kadar yıllardır gitmek istemesem ve kaçsam bile artık mecburen ISTANBUL semalarında olmamız gerekiyordu. Gelirken sevindik mi üzüldük mü çok bilmiyorum çünkü ben daha çok ANKARA adamıyım.

SP-00715-white Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Geldik, ben bir süre tek yaşadım(1 ay civarı) ve sonra ev bulma hikayelerini tamamlayıp artık resmen İstanbullu olduk. Eee insan özlediği şey kadardır diyeyim ve kendimi hemen evin balkonuna attım ve bu mükemmel Covid 19 gönüllü karantinasını evimizde geçirmeye başladık.

İşte bu yazı size o balkon akşamlarında yaptıklarımdan bir tanesi anlatmak üzerine olacak.

Spotify üzerinde podcast dileyeyim diye gelen bir gaz ile beraber bu postcast‘i buldum. Eğer siz YouTube‘cu iseniz bu link ile haşır neşir olun lütfen.

Kimin podcast’i bu hayrola diye soracak olanlara cevabım

zihnimin-kivrimlari-serdar-kuzuloglu-1024x431 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?
Benim

M. Serdar Kuzuloğlu.”

Podcast sahibi namı değer internet ekipler amiri

Sayın amirimi tabi ki de bir teknoloji emekçisi olarak biliyorum ve spotify’da da ismini görünce, dedim ki ” Mehmet, yapıştır oğlum” ve başladım dinlemeye. Aman allahım dinledikçe cahilliğimin farkına vardım, dinledikçe bilgilendim ve farkındalığım arttı o podcastlerin her bir dakikası içerisinde.

Aslında başlığa aldırmayın siz ben iyi kitap okuyorum, ama çocuk kitapları bakınız kaç kitap okudum kızıma 🙂 ( Hanımda okudu biraz tabi ama ben daha çok 🙂 )

Screen-Shot-2020-11-23-at-00.00.38 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?
https://www.instagram.com/aryaarven/

Aralık ayında 6 yaşına girecek kızımıza, eşimle beraber 484 kitap okumuşuz ve devamıda yolda geliyor diyebilirim. Her akşam 3-5 arası kitap okuyoruz yoksa bırakmıyor zaten ve ona bu alışkanlığı kazandırabildiğimiz içinde çok mutluyuz. Tabi sayı normal şartlarda belki 2000 civarındadır, çünkü bütün kitapları 4 – 5 civarında okumuşluğumuz olabiliyor. Mesela en yakın dönemlerden birinde toplamda 20 kitap civarı yeni aldım ama 3 gün içinde bitti hepsi. Bu da cüzdan tabi, dayanmıyor o yüzden geri sarıyor ve okuyoruz defalarca.

Şimdi tekrar benim olayıma gelirsem, biraz önce farkındalık falan diye süslü kelimeler yazıyordum ya hani, hah işte o konu ile ilgili olarak beni uyandıran Serdar KUZULOĞLU’nun podcastleri oldu ve şu soruyu kendime sordum?

En son ne zaman kitap alıp, okudum?

Aman tanrım, omentonreeeem gibi bir mod içerisine girip, podcastleri bir nevi yüzüm kızarmış, ödevini yapmadığı için öğretmeninde az sonra fırça yiyecek bir öğrenci modunda dilemeye başladım, Serdar bey nazik adam hiç fırça atmadı ama atsada yeriydi yani.

Neyse olayın farkına vardık ama bu seferde ne okuyacağım ? sorusu aklımı kurcalamak istedi ama izin vermedim çünkü yine aynı podcastler içerisinde bir çok kitap ile ilgili tavsiye vardı.

Allah razı olsun EkşiSözlük yazarlarından SahurdaYumurta listelemiş ve tüm kitap listesini paylaşmış. Bir kısmının ismini bulabilirsiniz ama tam liste için SahurdaYumurtanın yazısına gitmenizi öneririm.

Screen-Shot-2020-11-12-at-00.26.55 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?
SerdarKuzuloglu-643x1024 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Şimdi insan kıskanıyor tabi böyle bir kitaplığı ama ne yapalım bizimde çocuk kitabımız var yani bir sürü 🙂

Ufak ufak, okuya okuya geliyoruz Serdar hocam diyelim bizde, bizimde bir gün inşallah bu sayılarda okunmuş kitabımız olur diye bir teminnim olsun bari bu yazı içinde.

Tabi bu süreç içinde bende istediğim ve tavsiyeler içinde de olan bir kaç kitabı edindim ve okumaya başladım. Kitap okumayı bu kadar özlediğim hiç aklıma gelmemişti.

Hatta bu durum bana Ölü Ozanlar Derneğinden bir sahneyi hatırlattı;

  • Kitap okur musunuz bay Mehmet
  • Okumuyorum. Eksikliğinide hissetmiyorum
  • Ama biz hissediyoruz.

IMG_8586-768x1024 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Kızımla okuduğumuz kitaplara tekrar dönmek ve oradan bi not eklemek istiyorum. Yılmaz ÖZDİL‘in Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kitap (Seri) isimli bir kitabı var.

0001788942001-1 Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?
İdefix linkini verdim almak isterseniz orada bulabilirsiniz.

Bu kitap içinde de olan bir ATATÜRK alıntısı var.

Mustafa Kemal ATATÜRK’e ” Kitap Okumasan olmaz mı? ” diye soruyorlardı.

” Kitap okumasaydın, ATATÜRK olamazdım, yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.” diye cevap veriyordu

Yılmaz ÖZDİL ATATÜRK VE Kitap İsİMLİ seriden ALINTI

Sözlerin altına ünlü bir isim yazıp o söylemiş gibi yapılmasına çok uyuz oluyorum hatta onu alır da yalan yanlış bir şeyi paylaşırsam diye ufaktan bir korku içindeyim, hislerimi aşağıda ki gibi paylaşmak istiyorum.

ataturkun-soyledigi-iddia-edilen-sozler-nasil-dogrulanir Kitap Okumayı Unutmam ve Geri Dönüş?

Farklı bir internet paylaşımı, yukarıdaki alıntıyı. Aşağıda ki gibi geçmiş, gerçi Yılmaz bey de bunu bir başka sayfada belirtiyor ama kendimi bu detayı sizlerle paylaşmam gerekiyormuşum gibi hissettim.

Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı bu yaptıklarımın hiç birini yapamazdım.

Mustafa kemal atatürk

Bence bizlerde ATATÜRK’ün yolunda ilerlemek için bu düşünce ile hareket etmeliyiz.

Kapatırken yazıyı şunu söylemek istiyorum ki, tekrar kitap okumanın dürtüsün bana podcastleri ile kazandırdığı için Serday bey’e teşekkür ederim.

Blog okuyucusu umarım sıkılmamışsındır bu sefer biraz kaçtı ayar galiba, tavsiye etmek istediğiniz kitaplar olursa yorum veya sosyal medyada benimle paylaşırsanız sevinirim ve en kısa zamanda edinip okuma sırasına alırım.

Bir yanıt yazın